Over Keltisch Dansje

Belangrijke informatie! Gaarne mailen naar koosjeschouten@gmail.com ipv. de mail die op de website staat - daar kan ik al enige tijd niet meer bij helaas!

Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom om in te stromen in de lessen in september en oktober, januari en februari. In de overige maanden wens ik rustig door te kunnen werken met de groepen die er al zijn zodat ik ook mijn ouwe trouwe leerlingen voldoende aandacht kan geven. Graag mailen om je op te geven voor een proefles. Idealiter 6 weken van te voren als je mee wilt helpen de les door te laten gaan bij een minimum van 6 aanmeldingen! Zijn dat er niet genoeg om uit de kosten te komen dan annuleer ik de les. Houd de website in de gaten voordat je naar de les komt; als die niet door gaat annuleer ik deze in de Agenda. Mocht je een les helemaal niet zien dan raden we aan te filteren op de locatie waar je naar toe wilt komen. Niet alle telefoons laten alle data zien namelijk. Laptops over het algemeen wel, heb ik begrepen! Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking ;-)

De dansschool

Ierse Dansschool Keltisch Dansje doet haar best om de contreien boven de rivieren van Ierse danslessen te voorzien! Dit doen we door verschillende Ierse dansstijlen aan te bieden, waarvan Stepdans (zoals je ziet in grote shows als Riverdance & Lord of the Dance) de meest bekende is. Een energieke dansvorm waarin veel wordt gesprongen en je lekker aan je conditie kunt werken! Na een gezamenlijke warming-up waarin de technieken getraind worden die je in je solodansen kunt toepassen, kun je op je eigen tempo verder werken aan de passen waar je op dat moment mee bezig bent. Ook dansen we groepsdansen, Ceili(dh) genaamd, en Setdansen (populair aan de westkust van Ierland) , en soms ook wel balfolkdansen en / of volksdansen uit de Keltische culturen. Daarnaast dansen we graag andere solo dansstijlen als Old Style Step: oude Ierse dansjes op vaste deuntjes, eigenlijk voorlopers van de huidige 'moderne' Stepdans. Deze stijlen worden lager bij de grond uitgevoerd en zijn rustiger. Ook geschikt voor mensen die willen beginnen met Ierse dansen!

De docente

Docente Koosje Schouten studeerde Folkloristische & Moderne Dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en specialiseerde zich in Hongaarse dans bij het Honvéd Ensemble in Boedapest olv. Ferenc Novak. De liefde voor de Ierse dans kwam toen zij Riverdance live zag! Zij was vastbesloten deze uitdagende dansstijl onder de knie te krijgen bij Wilmar Remmelts (CRN) en Eileen Plater (An Coimisiun) in Manchester. Koosje heeft jaren als danseres gedanst in de theatervoorstellingen van de Keltische Folkband Rapalje: ‘Celtic Fire’, ‘Celtic Nights’ en ‘Hearts of Steel’ – en heeft in Amerika en Canada opgetreden met het internationale folkloristische gezelschap ‘Les Sortiléges’ en met de Ierse show ‘The Magic of Ireland’. De laatste jaren worden haar choreografieen opgevoerd in The Music Show Scotland in Nederland, Belgie en Duitsland!