Over Keltisch Dansje

De dansschool

Ierse Dansschool Keltisch Dansje doet haar best om de contreien boven de rivieren van Ierse danslessen te voorzien. In de danslessen worden zowel Ierse Stepdans (solodansen), als Ierse Céili (groepsdansen) aangeboden. Na een gezamenlijke warming-up waarin de technieken getraind worden die je in je solodansen kunt toepassen, kun je op je eigen tempo verder werken aan de passen waar je op dat moment mee bezig bent. We dansen ook altijd een paar Ceili's! In de Celtic Ceili Cursussen bieden we andere dansstijlen uit Ierland aan: Setdans (in sets van vier dansparen) en Sean Nos (Old Style - Solo Tap). Dansplezier staat hoog in het vaandel, en daarom organiseren we graag met enige regelmaat Ierse dansfeesten!

De docente

Docente Koosje Schouten studeerde Folkloristische & Moderne Dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en specialiseerde zich in Hongaarse dans bij het Honvéd Ensemble in Boedapest olv. Ferenc Novak. De liefde voor de Ierse dans kwam toen zij Riverdance live zag! Zij was vastbesloten deze uitdagende dansstijl onder de knie te krijgen bij Wilmar Remmelts (CRN) en Eileen Plater (Coimisiun) in Manchester. Koosje heeft jaren als danseres gedanst in de theatervoorstellingen van de Keltische Folkband Rapalje: ‘Celtic Fire’, ‘Celtic Nights’ en ‘Hearts of Steel’ – en heeft in Amerika en Canada opgetreden met het internationale folkloristische gezelschap ‘Les Sortiléges’ en met de Ierse show ‘The Magic of Ireland’.

Workshops en optredens

Uiteraard zijn er ook losse workshops te boeken. Leuk voor verschillende soorten feesten en festivals! Een workshop kan gecombineerd worden met een optreden. Stuur een mail voor een offerte.