Over Keltisch Dansje

De dansschool

Ierse Dansschool Keltisch Dansje doet haar best om de contreien boven de rivieren van Ierse danslessen te voorzien! Dit doen we door verschillende Ierse dansstijlen aan te bieden, waarvan Stepdans (zoals je ziet in grote shows als Riverdance & Lord of the Dance) de meest bekende is. Een energieke dansvorm waarin veel wordt gesprongen en je lekker aan je conditie kunt werken! Na een gezamenlijke warming-up waarin de technieken getraind worden die je in je solodansen kunt toepassen, kun je op je eigen tempo verder werken aan de passen waar je op dat moment mee bezig bent. Ook dansen we groepsdansen, Ceili genaamd, of soms ook wel balfolkdansen en / of volksdansen uit de Keltische culturen. Daarnaast dansen we graag andere solo dansstijlen als Old Style Step & Sean Nos: oude Ierse dansjes op vaste deuntjes, eigenlijk voorlopers van de huidige 'moderne' Stepdans. Deze stijlen worden lager bij de grond uitgevoerd en zijn rustiger. Ook geschikt voor mensen die willen beginnen met Ierse dansen!

De docente

Docente Koosje Schouten studeerde Folkloristische & Moderne Dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts en specialiseerde zich in Hongaarse dans bij het Honvéd Ensemble in Boedapest olv. Ferenc Novak. De liefde voor de Ierse dans kwam toen zij Riverdance live zag! Zij was vastbesloten deze uitdagende dansstijl onder de knie te krijgen bij Wilmar Remmelts (CRN) en Eileen Plater (Coimisiun) in Manchester. Koosje heeft jaren als danseres gedanst in de theatervoorstellingen van de Keltische Folkband Rapalje: ‘Celtic Fire’, ‘Celtic Nights’ en ‘Hearts of Steel’ – en heeft in Amerika en Canada opgetreden met het internationale folkloristische gezelschap ‘Les Sortiléges’ en met de Ierse show ‘The Magic of Ireland’. De laatste jaren worden haar choreografieen opgevoerd in The Music Show Scotland in Nederland, Belgie en Duitsland!

Workshops en optredens

Uiteraard zijn er ook losse workshops te boeken. Leuk voor verschillende soorten feesten en festivals! Een workshop kan gecombineerd worden met een optreden. Stuur een mail voor een offerte.